Час роботи:
ПН - ПТ: 09:00 - 17:30
СБ - НД: вихідний
Кошик *Мінімальна сума замовлення - 700 грн
Ваш кошик порожній!
Останнім часом все більше людей почали цікавитися екзотичними напоями, а саме китайськими листовими чаями і все більше з'являється запитів у пошуковій системі таких як «Купити синій чай», «Замовити синій чай», «Де купити синій чай» і подібні. Ось якби Вам показали синій напій і сказали, що це чай, щоб Ви перше подумали? Можливо, у Вас була б думка, що немає натурального синього чаю, але він є і синій чай відомий своїми цілющими властивостями.
Якщо зустрінете слово «алчан», «кліторія потрійна», «метеликовий горошок», то знайте, що всі ці назви однієї рослини - тайської орхідеї. З неї отримують листовий синій чай, а конкретніше з її висушеного листя і великих синіх квітів.
Збирають сировину для виробництва китайського синього чаю саме вранці, адже тоді бутони квітів ще закриті (в цей час в бутонах сконцентровано максимальну кількість ефірних масел і корисних речовин). До речі, ідеальний чай вийде тільки з молодих бутонів. Сам процес виготовлення відбувається поетапно.
Спершу на відкритому повітрі просушують квіти (не менш 10 годин). Після цього частково осушені квіти піддаються окисленню і тоді остаточно засушуються. Після цього чайні листи завертають в спіральки і розфасовують.
При дотриманні цієї технології виробництва синього чаю зберігаються його цілющі властивості.
Ви ж хочете пити хороший китайський синій чай? Тоді знайте, якісний синій чай повинен складається з цілих бутонів, а не з пошкоджених.
Щоб відчути весь смак, аромат і отримати користь від синього чаю, його потрібно заварювати правильно.
Ось як це робиться:
Заварку використовують навіть кілька разів, поки колір залишається синього відтінку. Ось свіжий чай блакитного кольору, а остиглий - синього.
Синій чай п'ють гарячим або холодним, а для більш насиченого смаку в тайський синій чай додають цукор, мед, кокосове молоко або лимон. До речі, від лимона синій чай стає фіолетовим.
Однак, надмірне вживання синім чаєм категорично не рекомендується. Досить пити синій чай 1-2 рази на тиждень максимум 3 чашки в день.
Смак напою трохи специфічний, аромат дуже приємний. До синього чаю (анчану) звикають поступово і тільки з часом можна по-справжньому оцінити смак синього чаю. Одні кажуть, що смак дуже трав'яний, інші, що смак дуже слабкий. Підсумок: дуже яскравий барвистий колір чаю, поєднаний з тонким і дуже легким смаком. Екзотичний синій чай цінується не за смак, а за свої цілющі властивості.
Синій чай красивий і корисний напій, а ще це скарб з мінералів, вітамінів і корисних речовин. Про них далі.
Мінерали: залізо, фосфор, марганець, які помітно впливають на шкіру, волосся і нігті, а саме на їх оздоровлення.
Вітаміни: В1, В2, В12, В13 і C, D, E, K, які комплексно оздоровлюють організм А ще синій чай: