м. Львів
вул. Зелена, 301
Пн - Пт:
09:30 - 18:00
Сб - Нд:
вихідний
+38 096 167 07 07 +38 063 167 07 07 +38 066 167 07 07 +38 044 334 50 52

info@ekava.com.ua

www.ekava.com.ua

Всі контакти

Кошик *Мінімальна сума замовлення - 700 грн

Ваш кошик порожній!

Синій чай. Що це?

Синій чай. Що це?
03 вересня 2018 36937

Останнім часом все більше людей почали цікавитися екзотичними напоями, а саме китайськими листовими чаями і все більше з'являється запитів у пошуковій системі таких як «Купити синій чай», «Замовити синій чай», «Де купити синій чай» і подібні. Ось якби Вам показали синій напій і сказали, що це чай, щоб Ви перше подумали? Можливо, у Вас була б думка, що немає натурального синього чаю, але він є і синій чай відомий своїми цілющими властивостями.

Якщо зустрінете слово «алчан», «кліторія потрійна», «метеликовий горошок», то знайте, що всі ці назви однієї рослини - тайської орхідеї. З неї отримують листовий синій чай, а конкретніше з її висушеного листя і великих синіх квітів.

Збирають сировину для виробництва китайського синього чаю саме вранці, адже тоді бутони квітів ще закриті (в цей час в бутонах сконцентровано максимальну кількість ефірних масел і корисних речовин). До речі, ідеальний чай вийде тільки з молодих бутонів. Сам процес виготовлення відбувається поетапно.

Спершу на відкритому повітрі просушують квіти (не менш 10 годин). Після цього частково осушені квіти піддаються окисленню і тоді остаточно засушуються. Після цього чайні листи завертають в спіральки і розфасовують.

При дотриманні цієї технології виробництва синього чаю зберігаються його цілющі властивості.

Як заварювати синій чай

Ви ж хочете пити хороший китайський синій чай? Тоді знайте, якісний синій чай повинен складається з цілих бутонів, а не з пошкоджених.

Щоб відчути весь смак, аромат і отримати користь від синього чаю, його потрібно заварювати правильно.

Ось як це робиться:

  1. Нагріти воду до температури 90 градусів. Це не окріп. Ось коли чайник почне сильніше шуміти, почнуть з'являтися дрібні бульбашки - це потрібний градус.
  2. Сполоснути заварник гарячою водою і вилити її.
  3. Засипать в заварник чай, залити його на третю частину гарячою водою і відразу злити цю воду. Це потрібно для того, щоб промити чайне листя від можливих забруднень. Ну, і для прогріву та підготовки чаю по вилученню його корисних речовин.
  4. Повторно чай залити водою, залишити настоятися 5 хвилин і напій готовий!

Заварку використовують навіть кілька разів, поки колір залишається синього відтінку. Ось свіжий чай блакитного кольору, а остиглий - синього.

Синій чай п'ють гарячим або холодним, а для більш насиченого смаку в тайський синій чай додають цукор, мед, кокосове молоко або лимон. До речі, від лимона синій чай стає фіолетовим.

Однак, надмірне вживання синім чаєм категорично не рекомендується. Досить пити синій чай 1-2 рази на тиждень максимум 3 чашки в день.

Який китайський листовий синій чай на смак

Смак напою трохи специфічний, аромат дуже приємний. До синього чаю (анчану) звикають поступово і тільки з часом можна по-справжньому оцінити смак синього чаю. Одні кажуть, що смак дуже трав'яний, інші, що смак дуже слабкий. Підсумок: дуже яскравий барвистий колір чаю, поєднаний з тонким і дуже легким смаком. Екзотичний синій чай цінується не за смак, а за свої цілющі властивості.

Синій чай властивості

Синій чай красивий і корисний напій, а ще це скарб з мінералів, вітамінів і корисних речовин. Про них далі.

Синій чай користь

Мінерали: залізо, фосфор, марганець, які помітно впливають на шкіру, волосся і нігті, а саме на їх оздоровлення.

Вітаміни: В1, В2, В12, В13 і C, D, E, K, які комплексно оздоровлюють організм А ще синій чай:

Останні статті

Цікаво про чай

Високогірний чай вирощується на висоті навіть до 2000 м. Для порівняння, висота найвищої точки українських Карпат г.Говерла – 2061 м.

Детальніше

Замовте дзвінок