Працюємо: Пн‑Пт 09:30‑18:00,
Сб, Нд вихідний
Мiнiмальна сума
замовлення - 500 грн.

Синій чай.Що це?

Синій чай.Що це?

Останнім часом все більше людей почали цікавитися екзотичними напоями, а саме китайськими листовими чаями і все більше з'являється запитів у пошуковій системі таких як «Купити синій чай», «Замовити синій чай», «Де купити синій чай» і подібні. Ось якби Вам показали синій напій і сказали, що це чай, щоб Ви перше подумали? Можливо, у Вас була б думка, що немає натурального синього чаю, але він є і синій чай відомий своїми цілющими властивостями.

Якщо зустрінете слово «алчан», «кліторія потрійна», «метеликовий горошок», то знайте, що всі ці назви однієї рослини - тайської орхідеї. З неї отримують листовий синій чай, а конкретніше з її висушеного листя і великих синіх квітів.

Збирають сировину для виробництва китайського синього чаю саме вранці, адже тоді бутони квітів ще закриті (в цей час в бутонах сконцентровано максимальну кількість ефірних масел і корисних речовин). До речі, ідеальний чай вийде тільки з молодих бутонів. Сам процес виготовлення відбувається поетапно.

Спершу на відкритому повітрі просушують квіти (не менш 10 годин). Після цього частково осушені квіти піддаються окисленню і тоді остаточно засушуються. Після цього чайні листи завертають в спіральки і розфасовують.

При дотриманні цієї технології виробництва синього чаю зберігаються  його цілющі властивості.

Як заварювати синій чай

Ви ж хочете пити хороший китайський синій чай? Тоді знайте, якісний синій чай повинен складається з цілих бутонів, а не з пошкоджених.

Щоб відчути весь смак, аромат і отримати користь від синього чаю, його потрібно заварювати правильно.

Ось як це робиться:

  1. Нагріти воду до температури 90 градусів. Це не окріп. Ось коли чайник почне сильніше шуміти, почнуть з'являтися дрібні бульбашки - це потрібний градус.
  2. Сполоснути заварник гарячою водою і вилити її.
  3. Засипать в заварник чай, залити його на третю частину гарячою водою і відразу злити цю воду. Це потрібно для того, щоб промити чайне листя від можливих забруднень. Ну, і для прогріву та підготовки чаю по вилученню його корисних речовин.
  4. Повторно чай залити водою, залишити настоятися 5 хвилин і напій готовий!

Заварку використовують навіть кілька разів, поки колір залишається синього відтінку. Ось свіжий чай блакитного кольору, а остиглий - синього.

Синій чай п'ють гарячим або холодним, а для більш насиченого смаку в тайський синій чай додають цукор, мед, кокосове молоко або лимон. До речі, від лимона синій чай стає фіолетовим.

Однак, надмірне вживання синім чаєм категорично не рекомендується. Досить пити синій чай 1-2 рази на тиждень максимум 3 чашки в день.

Який китайський листовий синій чай на смак

Смак напою трохи специфічний, аромат дуже приємний. До синього чаю (анчану) звикають поступово і тільки з часом можна по-справжньому оцінити смак синього чаю. Одні кажуть, що смак дуже трав'яний, інші, що смак дуже слабкий. Підсумок: дуже яскравий барвистий колір чаю, поєднаний з тонким і дуже легким смаком. Екзотичний синій чай цінується не за смак, а за свої цілющі властивості.

Синій чай властивості

Синій чай красивий і корисний напій, а ще це скарб з мінералів, вітамінів і корисних речовин. Про них далі.

Синій чай користь

Мінерали: залізо, фосфор, марганець, які помітно впливають на шкіру, волосся і нігті, а саме на їх оздоровлення.

Вітаміни: В1, В2, В12, В13 і C, D, E, K, які комплексно оздоровлюють організм А ще синій чай:

  • Сприятливо впливає на нервову систему (відмінно справляється з безсонням)
  • Очищує судини
  • Нормалізує тиск і покращує кровопостачання головного мозку
  • Покращує обмін речовин
  • Знижує рівень цукру в крові
  • Впливає на поліпшення пам'яті
  • Дуже корисний для тих, хто довго працює за комп'ютером

Підпишись на розсилку і плати менше.

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно