Працюємо: Пн‑Пт 09:30‑18:00,
Сб, Нд вихідний
Мiнiмальна сума
замовлення - 500 грн.

ТОП-10 фактів про каву, яких ви не знали

ТОП-10 фактів про каву, яких ви не знали
  1. Єдине місце США, де вирощують  каву, - Гаваї. Kona Coffe  є одним з найдорожчих кавових брендів, а вирощують його на схилах сплячого вулкану Хуалалаї і діючого вулкану Мауна-Лоа.
  2. Кавові боби – це кісточки їстівних ягід з кавовими зернами всередині, які деколи називають кавовою вишнею.
  3. Кава «американо» походить з часів Другої світової війни, коли американські солдати замовляли еспресо і просили розбавити водою, тому що європейська кава була для них занадто міцною.
  4. Йоган Себастьян Бах настільки любив каву, що написав Кавову кантату (Kaffeekantate). Цей твір був написаний на замовлення кавового будинку Циммермана в Лейпцігу. Однією з причин написання Бахом цієї жартівливої ​​кантати став рух в Німеччині на заборону кави для жінок. Ключова арія кантати: «Ах! Яка солодка на смак кава! Ніжніша, ніж тисяча поцілунків, солодша, ніж мускатне вино!»
  5. У 1906 році Джордж Вашингтон - англійський хімік (не американський президент), розробив першу розчинну каву, придатну для масового випуску, та знайшов компанію, яка погодилась запустити виробництво. Таким чином вивів на ринок перший бренд комерційної розчинної кави «Red E Coffee».
  6. Найстаріша кішка в світі за Книгою рекордів Гіннеса, яка прожила 38 років, пила каву.
  7. Миттєвий підбадьорливий ефект від чашки кави – не більше, як рекламний хід. Кофеїн починає діяти на мозок лише через 30 хвилин і триває від двох до шести годин.
  8. 20 червня 1908 року Мелітта Бенц отримала патент на паперовий фільтр для кави. Вона, як великий поціновувач кави, не могла змиритись, що в останньому ковтку багато гущі. І тоді Мелітті  прийшла геніальна ідея як відділити кавову гущу, що залишається на дні чашки. Жінка продірявила дно латунної каструлі і поклала туди промокальний папір з зошита її старшого сина. Так на світ з’явився кавовий фільтр. Ця подія стала стартом для заснування компанії M.Bentz, яку згодом переіменували на честь її засновниці в компанію Melitta.
  9. Напевно кожен кавоман чув про каву лювак - копі лювак (копі – кава, лювак – тваринка, яка її «виробляє»). Але мало хто знає, що для того, щоб отримати 50 гр кави, лювак з’їдає 1 кг кавових зерен. Цікаво, що кава, яку тваринки переробляють в дикій природі, буде вищої якості, ніж та, що виробляється на фермах, оскільки на волі люваки відбирають і їдять лише якісні зерна.
  10. Великі прибутки від продажів кави лювак підштовхнули жителів Таїланду організувати виробництво Black Ivory Coffee – кави, перетравленої слонами. Тварині потрібно більше доби, щоб переварити плоди кави, які всмоктують інший раціон слона – банани, овочі та цукрову тростину. За цей час кава насичується фруктовим запахом та обробляється  шлунковим соком. Щоб отримати 1 кг кави, слону потрібно з’їсти 33 кг кавових зерен, зібраних вручну на високогірних плантаціях. 

Підпишись на розсилку і плати менше.

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно