м. Львів
вул. Зелена, 301
Пн - Пт:
09:30 - 18:00
Сб - Нд:
вихідний
+38 096 167 07 07 +38 063 167 07 07 +38 066 167 07 07 +38 044 334 50 52

info@ekava.com.ua

www.ekava.com.ua

Всі контакти

Кошик *Мінімальна сума замовлення - 700 грн

Ваш кошик порожній!

Цікаво про чай

Цікаво про чай
28 лютого 2017 1800

Чай, чайний кущ, або Camellia sinensis — вічнозелений кущ з видовженими овальними листочками. У дикому стані може сягати 10 м, проте в промисловому виробництві його окультурюють - обрізають до 0,5-1,5 м.

Коли рослина досягає чотирирічного віку, відбувається перший збір врожаю. Чай збирають переважно вручну, що дозволяє вирощувати його на найвисокогірніших плантаціях. Чайний кущ вирощують заради листя і верхніх частин пагонів, які і використовують для приготування чаю. Якщо листя чайного куща висушити відразу після збору, то одержують зелений чай. Для того щоб виготовити чорний чай, зібраний врожай піддається тривалому процесу окислення – скручені листки викладають на стелажі, де вони насичуються киснем, міняючи відтінок від зеленого до брунатного. Якість готового чаю напряму залежить від цього процесу, тому працівник ретельно стежить за процесом ферментації і ступеня окислення. Тоді чай відправляють на наступний етап - сушіння. Процес сушіння починається з температури 90 градусів, і зменшують до 40. Після сушки у чайних листочках залишається 6% вологи, завдяки чому при заварюванні в гарячій воді листки віддають свій смак і аромат.

Цікаво знати, що..

Чай – це ціла філософія, про яку в двох словах не розкажеш. Чай різних плантацій, видів, сортів та способів збирання та виробництва – це різні історії чаю, що мають свої особливості та тисячолітні традиції.

Останні статті

Синій чай. Що це?

Останнім часом все більше людей почали цікавитися екзотичними напоями, а саме китайськими листовими чаями і все більше з'являється запитів у пошуковій системі таких як «Купити синій чай», «Замовити синій чай», «Де купити синій чай» і подібні.

Детальніше

Замовте дзвінок